TEXTBEARBETNING

Vi hjälper dig med lektörsomdömen, korrekturläsning och redaktionell bearbetning av din text.

Våra tjänster inom textbearbetning är till för dig som vill ha professionell hjälp med din text.  Hur omfattande textbearbetning du behöver är upp till dig - kanske söker du bara en korrekturläsning, kanske behöver du hjälp med disposition och strykningar etc eller kanske vill du bara få ett omdöme om ditt manuskript.

LEKTÖRSUTLÅTANDE

Ett lektörsutlåtande innebär att någon av våra erfarna lektörer läser igenom ditt manuskript och sammanfattar tankar, förslag till förbättringar etc i ett lektörsutlåtande på två-fyra A4-sidor. 

Skicka med ett följebrev där du beskriver ditt manuskript och vad du vill uppnå med det. Lektören kommer att skriva ett utlåtande med ett utförligt omdöme, konkreta råd och tips. 

Kostnad
3.995 kr inkl moms. Faktureras i förskott.

KORREKTURLÄSNING

Du är nöjd med ditt manuskripts innehåll, men behöver hjälp med en ren korrekturläsning. Vi justerar stavning, grammatik, kommatering och det dylika. Vid förslag på större ändringar bollar vi alltid med dig först. 

Kostnad
0,025 kr/tecken inkl mellanslag, inkl moms. Skicka oss ditt Word-manuskript (eller motsvarande), så får du ett konkret pris.

REDAKTIONELL HJÄLP

Du har kanske kört fast, vill ha kontinuerlig hjälp med disposition eller någon att bolla ditt manuskript med under arbetets gång. Du får en personlig redaktör som följer ditt arbete fram till färdigt manuskript. 

Kostnad
450 kr/tim inkl moms. Fakturering sker löpande. 

Manuskript
Handskrivna manuskript tas inte emot. Du skickar alltid in ditt manuskript digitalt via epost. Skicka aldrig några original fysiskt.

Tidsåtgång
Lektörsutlåtande: cirka 4 veckor
Korrekturläsning: cirka 1 vecka/100.000 tkn inkl mellanslag.
Redaktionell hjälp: väldigt individuellt.

Har du ett maskinskrivet manuskript, men ingen digital fil? Vi kan hjälpa dig med en så kallad ocr-skanning, vilket innebär att vi skannar in dina fysiska ark och omvandlar det till ett redigerbart Word-manuskript. Kontakta oss

Anmäl intresse


Du får gärna skicka oss ditt manuskript till [email protected] i samband med denna anmälan.

Vi hör av oss med en konkret prisuppgift, så snart vi hunnit titta igenom ditt manuskript och fått klart för oss vad du vill ha hjälp med.